Mohamed Salah, född 1992, är en egyptisk fotbollsspelare som spelar för Liverpool samt för Egyptens landslag. Han har gjort stor succé i Liverpool sedan han anslöt från Roma sommaren 2017. Han har gjort mängder av mål för denna klubb. Nu har flera klubbar visat intresse för Salah. Bland annat ryktas det om att det finns intresse från Real Madrid, men även att man kanske får se en eventuell återkomst i Serie A. Flera italienska medier som Tuttosport och Sky Sports är de som rapporterat om det. Tuttosport säger även att Juventus förbereder ett monsterbud för att få den egyptiske anfallaren till sitt lag. Det som Juventus kan komma att erbjuda Liverpool är en halv miljard kronor för Salah plus Juventus stjärnargentinare Paulo Dybala, som även jagas av Manchester United.

På kort tid har Mohamed Salah visat sig vara oumbärlig för Liverpools anfall. Han är även mycket populär. Dock är det ju svårt att veta om de kommer tacka ja eller nej till Juventus påstådda erbjudande, som värderas till cirka två miljarder kronor. Liverpool själva gav 450 miljoner kronor för Salah sommaren 2017.

Man ser att Mohamed Salah skulle kunna vara den perfekta anfallspartnern till Cristiano Ronaldo. Juventus sportchef Fabio Paratici har uttalat sig om uppgifterna som cirkulerar, om att de ska komma med ett monsterbud. I en radiointervju sa han:  ”just nu är det bara fantasifotboll. Det är bara februari. Ingen vet vad som kan hända i juni”.

Så det återstår väl bara att se om ryktet är sant, att Juventus kan tänka sig betala så stora summor och om det är sant, om Liverpool väljer att tacka ja.

Salah inledde sitt seniorspelande i den egyptiska ligaklubben Arab Contractors åren 2010–2012. Han köptes sedan av FC Basel för 2,5 miljoner euro. I januari 2014 kom han att gå till Premier League-klubben Chelsea FC. De lånade ut honom till italienska Fiorentina 2015. Senare lånades han ut till till AS Roma, permanent mellan 2015 och 2017. Sommaren 2017 blev han såld till Liverpool för ungefär 42 miljoner euro.

Mohamed Salah har spelat i Egyptens landslag sedan 2011 och har blivit en av landslagets flitigaste målskyttar. Han har även vunnit årets fotbollsspelare i Afrika 2017.