Juventus Stadium kallas även Allianz Stadium sedan juli 2017, då de numera är sponsrade av detta företag. I Italien är den mest känd som Stadion. Den är placerad i den italienska staden Turin och det är Juventus FC:s egen stadion. Denna byggdes på platsen där den tidigare stadiumet fanns, Stadio delle Alpi. Detta är en av tre klubbägda stadiums i Serie A. De två andra som finns är Sassuolos Mapei-stadion och Udines Stadio Friuli.

Juventus Stadium öppnades i början av säsongen 2011–12 och har en kapacitet på drygt 41 000 åskådare. Första matchen som Juventus spelade här var 8 september 2011 mot världens äldsta professionella fotbollsklubb Notts County. Matchen slutade 1-1.

Denna arena stod värd 2014 för UEFA Europa League Final.

Bakgrund

Juventus hade tidigare en annan arena som sin hemmaarena. Nämligen Stadio delle Alpi. Den stod färdig 1990 och dessförinnan så hade de sin hemma arena på Stadio Comunale. Flytten till Stadio delle Alpi var kontroversiell, då denna nya stadion byggdes till en stor kostnad, var relativt mindre tillgänglig och hade dålig sikt på grund av att det fanns friidrottsbanor i vägen. Även om många häll på Juventus som lag, så var det dåligt med publik på Stadio delle Alpi. Det kom bara runt en tredjedel av 67 000 åskådare som var vad som arenan hade kapacitet för. Klubben kom att köpa arenan 2002 och började planera för att bygga om den, genom att öka antal åskådare och ta bort friidrottsbanorna.  2006 flyttade Juventus från arenan så att de kunde bygga en ny. Under denna tid så spelade de sina matcher på nyrenoverade Stadio Olimpico. Den nya arenan kom att kosta 155 miljoner euro att bygga.