I Juventus har det spelat många duktiga killar. Här kommer fem av dem.

Pavel Nedved kan ses som det ultimata proffset. Han kom till Italien, hjulbent och hade en oslipad teknik. Kanske det hade varit bra med knäskydd. Dock utvecklades han en hel del och det så mycket att han vann guldbollen. Denna kille kunde springa hur mycket som helst samt att han hade bra skott. Han vann det mesta med Juventus och gjorde över 300 matcher för klubben.

Roberto Bettega var fostrad i klubben samt är en av klubbens bästa spelare genom historien. Han spelade anfall och var rätt så komplett som det. Han gjorde 129 mål på 326 matcher och vann 7 scudetton mellan 1970 och 1983 för Juventus.

John Charles köpte man från Leeds 1957. Tillsammans med Omar Sivori så var han legendarisk med sitt anfallsspel.  Han kallades för ”Il gigante Buono” (Den gode giganten), eftersom att han hade en fair play-filosofi samt var mycket omtyckt av supportrarna. Han gjorde 93 mål på 150 matcher och vann tre scudetton med Juventus.

Dino Zoff var en av Italiens bästa målvakter genom alla tider. Han spelade med Juventus i elva år och vann bland annat scudetton sex gånger och Uefa-cupen en gång. Hans smeknamn var ”San Dino” eftersom att han hade många mirakulösa räddningar. Var med och vann EM 1968 och VM 1982.

Gianluigi Buffon har gjort extremt många matcher med Juventus. Även han som målvakt. Han är både scudettomästare och Världsmästare. Buffon är en av världens bästa målvakt genom tiderna och ses som en legend.

Länk till: Del 2